Geschiedenis

Ons dorpshuis ’t Hoefijzer ligt prachtig in het groen, omringd door bomen en gras. 
Vindt zijn oorsprong in de voormalige openbare lagere school, gelegen aan de Zuidbargerstraat 94 te Zuidbarge in de gemeente Emmen, gebouwd in 1959 (ontwerp 1954) in opdracht van de gemeente Emmen naar ontwerp van de Haagse architect R. Romke de Vries. 


Het drieklassige schoolgebouw ligt in de tuin van het oude schoolgebouw, dat zodanig was vervallen, dat het voor onderwijs niet geschikt meer was. De tuin was door het schoolhoofd omgevormd tot een parkje met een heuvel en een vijver, waardoor de school volledig in het groen staat. De vijver is inmiddels verdwenen.

Rond 2010 heeft in het kader van dit hergebruik een interne verbouwing plaatsgevonden en zijn er kunststofkozijnen en dakranden toegepast, maar met behoud van het originele architectonische karakter.
Waar komt de naam van het dorpshuis vandaan? 
In de laatste jaren van haar bestaan heette de openbare school ’t Hoefijzer. 
Toen de school werd opgeheven en dorpshuis werd, hebben de inwoners van Zuidbarge gestemd over een nieuwe naam. Dat werd ook weer ‘t Hoefijzer.

Naast de vaste groepen uit Zuidbarge, is het ook mogelijk voor externen gebruik te maken van het dorpshuis. Voor overleg over de mogelijkheden, kunt u contact opnemen met Ilse Lotterman. Dat kan per telefoon of per email, maar u kunt ook gebruik maken van het contact formulier.

Bestuur

Reserveringen

Ilse Lotterman (06–15080369)

Secretariaat

Geert Mulder

Penningmeester

Gienus Hulst

Lid

Albert Stuulen

Voorzitter

Henk Brinkers

Lid

Annette Katerbarg

Lid

Richard Bakker

Lid

Jannie Nonkes

about_01-1

Contactformulier