Zuidbarger Carbidloop 2014

Afgelopen woensdag 31 december 2014 heeft de 8ste editie van de Zuidbarger Carbidloop plaats gevonden. Bij mooi weer vertrokken om 1 uur 24 lopers en loopsters aan een of twee rondjes van 2,5 Km door het dorp. Het startschot volgens algehele regie door Jans Katerbarg.

De snelste op de korte afstand was Marja Huizing in 12 minuten en 6 seconden en daarmee de snelste dame, John Huizing volgde op 13 seconden en was daarmee de snelste “man”. Op de 5 km was Jan Holtrop met een mooie tijd van 21 minuten en 57 seconden de snelste man. Krista van Os volgde op 10 seconden en was daarmee de snelste vrouw. De winnaars werden verrast met een mooie beker en voor alle deelnemers was er een herinneringsmedaille.

De volledige uitslag kunt u hier inzien en een foto rapportage is hieronder te bewonderen. Verder reikte Gezienus Omvlee een wissel beker uit aan de snelste loper en loopster. Deze beker is in de jaren 60 van de vorige eeuw ook uitgereikt aan de toenmalige ronde van Zuidbarge; winnaars toen waren Jan en Sietse Omvlee en Jan Hadders.

[simple-gallery map=2014-carbidloop]