Molen 'Zeldenrust'
Oranjekanaal N.Z. 7
Zuidbarge
7825 TK Emmen
06-51 99 41 94

 

Zaterdag 22 augustus 2015 Drentse Molendag

Het merendeel van de molens in Drenthe opende op zaterdag 22 augustus de deuren voor het publiek. De molenaars - ook die van de Zeldenrust - hebben de bezoekers gastvrij ontvangen!
Het was de hele dag prachtig weer met genoeg wind uit het zuidoosten. De molen heeft de hele dag gedraaid. Er kwamen ruim 40 bezoekers. Hier een foto-impressie:


Age, Germ en David.


Links: Alex Posthumus met Fay / Midden: Oude voetbalmakker Jan Veenhoven / Rechts: Jans Katerbarg


Links: Melvin en Lisanne Jeuring / Rechts: Vader en zoon Wolthuis van de Krimstermolen uit Zuidwolde (Gr)

De provinciale molendag, georganiseerd door Molenstichting Drenthe en het Gilde voor Vrijwillig Molenaars, is medio jaren 80 opgezet om molenliefhebbers uit andere provincies van dienst te zijn. Zij kunnen namelijk op de nationale molendag niet zelf hun collega-molenaars bezoeken, omdat ze dan op hun eigen molens werkzaam zijn. De opzet was een succes, maar ook het "gewone" publiek wist vanaf het begin op de vierde zaterdag in augustus de Drentse molens te vinden.
Het is dan ook een prima gelegenheid om eens rustig één of meer molens in werking te zien. Natuurlijk vertellen de molenaars alles over hun hobby en hun "werktuig".
Sinds enkele jaren zijn de deelnemende molens te herkennen aan de speciale Drentse molenvlag. Deelnemende molens in onze omgeving zijn die in Aalden, Noordsleen, Sleen, Veenoord, Wachtum, Dalen, Coevorden, Erica, Zuidbarge en Emmer Compascuüm. De molen in Erica onder voorbehoud omdat daar momenteel groot onderhoud plaats vindt.