Doe mee aan de Santa Run op 21 december 2013

Graag willen wij de Santa Run bij de inwoners van Zuidbarge onder de aandacht brengen. Rotary Emmen organiseert een Santa Run op zaterdag 21 december in het centrum van Emmen. De Santa Run is een sponsorloop in kerstsfeer, waaraan jong en oud kunnen meedoen. Zo’n 500 als kerstman verklede deelnemers leggen naar keuze wandelend of rennend een eenvoudig traject af in of rond de dierentuin. Met de bijeen te brengen inschrijf- en sponsorgelden worden een project van Stichting Vluchtelingenwerk Noord Nederland gesteund.

Wij nodigen u van harte uit om met dorp- of wijk- of clubgenoten, familie en vrienden mee te doen aan deze oergezellige en onvergetelijke dag. Ook bedrijven, verenigingen en schoolklassen kunnen meedoen.

Voor het inschrijfgeld krijgt u een kerstmanpak en mag je natuurlijk mee gaan doen. Ook sponsors zijn van harte welkom! Na aftrek van de kosten gaat een deel van de opbrengst naar het volgende project van Stichting Vluchtelingenwerk Noord Nederland:

Kinderen die in het gezinscentrum in Emmen gehuisvest zijn (het betreft uitgeprocedeerde asielzoekers die terug moeten naar hun land van herkomst) in de leeftijd t/m 10 jaar enkele dagen een onbezorgde vakantie geven. Deze kinderen leven dag in dag uit met de dreiging dat ‘het busje’ van de IND ze kan komen ophalen om ze naar het vliegveld te brengen of naar een ander centrum te transporteren.

Op dit moment is niet precies te zeggen hoeveel kinderen we dit kunnen bieden. We hopen ca. 50 kinderen een vakantie in een veilige en geborgen omgeving te kunnen geven en rekenen erop dat bedrijven, met de kerstgedachte in het achterhoofd, willen bijdragen aan dit project.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de bijgevoegde flyer en naar de website: www.emmen.rotarysantarun.nl.