Nieuwe wind in Zuidbarge!

Zuidbarge is een gezellig dorp met veel activiteiten en verenigingen en daar zijn we trots op!

Mogen wij ons aan jullie voorstellen: de groep “Crea Wichter”!

Sinds september 2016 organiseren wij voor de dorpsbewoners  in Zuidbarge leuke, hedendaagse creatieve activiteiten of workshops, waarbij we met elkaar uitgedaagd worden om aan het eind van de avond met iets leuks naar huis te gaan. Denk nou niet “ik heb twee linker handen” dus het is niets voor mij; we zullen nog versteld staan van ons eigen kunnen!  Bij iedere activiteit/workshop krijgen we uitleg en hulp van een ‘deskundige’ waardoor we “samen sterk staan” .

De workshops worden 1 x per 2 maanden op de 2e woensdagavond (19.30 – 22.00 uur) in ons dorpshuis  ’t Hoefijzer georganiseerd.  De dorpsbewoners krijgen hiervoor een uitnodiging in de brievenbus.

Wij hopen er met elkaar gezellige  avonden van te maken en wie weet tot ziens in het dorpshuis!

De “Crea Wichter”:

Ria Zantingh;  Coby Brinkers;  Annette Katerbarg;  Wilma Kuiper, Carla Holwarda en Ankie Hulst


Seizoen Crea Wichter 2019 – 2020!

Gaandeweg dit seizoen hebben we afscheid genomen van 2 creawichter uit onze organisatie: Riena Ziengs en Rita Jeuring. Namens alle andere meiden heel erg bedankt voor jullie ideeën, inzet en gezelligheid! Daarentegen is Carla Holwarda ons team komen versterken; van harte welkom Carla! Het artikel Nieuwe Wind in Zuidbarge (bovengenoemd) zal dan ook aangepast worden.

De 4e workshop was gepland op 1 april en we zouden dan een mooi paasstuk maken. Maar helaas moest dit, zoals vele activiteiten, worden afgezegd i.v.m. de corona virus.

Door de coronavirus hebben we onze jaarlijkse afsluiting met een BBQ en de geplande Landelijke Fair op 12 september niet kunnen laten doorgaan (met spijt in ons hart). Maar veiligheid voorop en we gaan er volgend jaar weer met frisse moed tegen aan!

Keramieken (10 en 26 februari 2020)
We kwamen met 20 dames bij elkaar voor de workshop keramiek. Onder leiding van Ineke de Boer (Keramineke) en haar dochter konden we een schaal, vogeldrinkbakje of iets anders maken. Op 26 februari kwamen we weer bij elkaar om onze creaties te glazuren; ze had een heleboel verschillende kleuren bij zich. Nadat alles was geglazuurd heeft Ineke alle schalen nog een keer meegenomen naar huis om alles nogmaals te bakken.
Op 13 maart was het dan eindelijk zover, we konden onze creaties ophalen bij het dorpshuis.

Kersttoef  (op de 2e woensdag in december).
Onder leiding van Evelien hebben we een hele leuke kersttoef gemaakt, hangend aan een plankje. Een gezellige, creatieve avond met mooie resultaten. Natuurlijk kon een groepsfoto niet uitblijven!

Dikke dames boetseren (en verven) op 9 en 16 oktober.
Onder leiding van Diana Bohr (Oma Nana’s brocante) zijn we 2 woensdagen achter elkaar bezig geweest met het boetseren en verven van een dikke dame. Een hele gezellige gastvrouw (de 1e avond was ze samen met haar zus); heel veel lol, maar ook hard werken! Kijk maar eens naar de prachtige resultaten.

————————————————————

Seizoen Crea Wichter 2018-2019!

Workshop bonbons maken op 10 april 2019
Vanwege het grote succes van vorig jaar hebben we weer een workshop bonbons gehad. Overheerlijke bonbons van melk-, puur- en witte chocolade, gevuld met verschillende ingrediënten zoals karamel met zeezout, nootjes etc. werden in verschillende vormpjes gemaakt. Daarna maakten we pindarotsjes van melk en puur chocolade. Natuurlijk werd er tussendoor ook gesnoept van deze lekkernijen! Aan het eind van de avond ging iedereen met 2 goed gevulde doosjes overheerlijke chocolade naar huis. Of deze doosjes ook zo vol thuis zijn aangekomen??

Workshop windgong/mobile maken op 13 maart 2019.
Deze avond stond in het teken van het voorjaar: een leuke windgong/mobile maken van schelpen en natuurlijke materialen, onder begeleiding van Ankie Hulst. Het werd een gezellige avond en iedereen ging naar huis met een super leuke, eigen gemaakte windgong/mobile. Laat het voorjaar maar komen!

    

Workshop kerststuk op 12 december 2018.
Op deze avond hebben we een mooi kerststuk gemaakt, onder begeleiding van Evelien (Eveliens Creaschuur). Met dit kerststuk gingen we de hoogte in; nl. een kerststuk op een pilaar. Het was een gezellige en drukke avond, zoals de foto’s laten zien.

             

Workshop vilten op 10 oktober 2018.

Het nieuwe seizoen van de Crea Wichter is weer gestart op 10 oktober. Onder begeleiding van onze dorpsgenote Wendy Harders hebben we een hele leerzame en gezellige workshop mogen volgen: het vilten van een omslag voor een notebook. We hadden de keuze uit allerlei kleurtjes en soorten vilt. Het was voor iedereen hard werken (ook voor Wendy!), maar samen hebben we gezorgd voor mooie resultaten. Zie hieronder enkele foto’s.

          

———————————————————————-

Barbecue avond op 21 juni 2018

Het seizoen van de Crea Wichter is afgesloten met een gezellige barbecue voor alle deelnemers (van het afgelopen seizoen), verzorgd door Tafel 16 uit Zuidbarge. Het was een frisse avond en daarom werd ervoor gekozen om binnen te zitten. Dit mocht de pret niet drukken; er werd gezellig bijgekletst en af en toe van stoel gewisseld. We hebben heerlijk genoten van het vlees, vers gebakken brood, sausjes en salade. Een prima idee om zo het seizoen af te sluiten! Op naar het nieuwe seizoen met nieuwe ideeën. Heeft u zelf een leuk idee, laat het ons dan weten!